ПОЗДРАВНА РИЈЕЧ

            Град Теслић и Народну библиотеку „Данило Киш“ повезује посебна занимљивост –  готово истовременог оснивања и развоја. Послије Анексије БиХ, 1878. године, аустријске власти одмах зу запазиле могућност експлоатисања великих шумских богатстава овог подручја и започеле су развој дрвне индустрије, изградњу пилана, а затим и предузећа за механичку и хемијску обраду дрвета у центру града.

            Са почетком рада првих предузећа за прераду дрвета, „Борја“ и „Дестилације“, пилана и жељезничких пруга, почело је да се развија градско језгро Теслића. За  развој библиотекарства у нашем граду, најзанимљивије је, што је са првим изграђеним градским зградама управе предузећа, продавницама, кућама и вилама, град добио библиотеку. У оквиру предузећа „Дестилација“, у фебруару 1899. године, основано је Читаоничко друштво из кога се, у 120 година постојања и рада, развијала наша Библиотека.

            Данас библиотека располаже са значајним бројем књига, часописа, новина и друге библиотечке грађе, а квалитет књижног фонда, на који смо нарочито поносни,  осликава дугогодишњи континуитет пажљивог одабира при набавци књига, као што свједочи и о генерацијама читалаца, који су својим потребама и захтјевима за књигом, приједлозима и жељама, утицали на разноврсност и квалитет књижне грађе која се налази на полицама у Библиотеци.

            Израда Веб-странице Библиотеке одражава нашу намјеру да одржимо корак са временом и новим технолошким могућностима откривања ризнице књига, која је у посједу нашег града, Библиотеке и свих који имају потребу за књигом и културом, с циљем једноставнијег успостављања везе и међусобне комуникације, и обезбјеђивања „пречице“ до жељене књиге.

Зато је готово непотребно наглашавати добродошлицу у нашу установу и на наш веб-сајт , али ипак,

ДОБРО ДОШЛИ У НАРОДНУ БИБЛИОТЕКУ „ДАНИЛО КИШ“ ТЕСЛИЋ

ЈУ Народна библиотека Данило Киш Теслић

Карађорђева бр. 16 74270 Теслић тел: 053/410-760 факс: 053/410-761

© 2017 Народна библиотека "Данило Киш" Теслић